1. Home
  2. /
  3. خدمات
  4. /
  5. ایزوها و استانداردها

ایزوها و استانداردها

سیب سلامت

دریافت و اخذ سیب سلامت چگونه است؟
اخذ سیب سلامت بهداشت: تک‌ تک علامت‌ها و نشانه‌های روی بسته‌بندی موادغذایی اطلاعاتی را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد تا مناسب‌ترین و سالم ترین ماده غذایی را برای خودش تهیه کند.

به استناد مصوبه پنجمین جلسه شورای عالي سلامت و امنیت غذایی مورخ 86/05/8 و در راستای اهداف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به هدف به وجود آمدن انگیزه و تشویق تولید کنندگان و ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده های غذایی و آشامیدنی به فرآورده های دارای پروانه ساخت از وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دارای ویژگی های ویژه ای که در این آئین نامه و دستورالعملهای اجرایی مرتبط بیان شده است، نشان ایمنی و سلامت اعطاء می گردد.نشان سیب سلامت به همه ی صنایع تولیدی در کشور که دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند و این پروانه به معنای آن است که از حداقل کیفیت و استانداردهای جهانی برخوردار هستند.فرآورده های غذایی و آشامیدنی ایمن و سالم که الگوی سلامتی و ایمنی مربوط به آیین نامه را رعایت نموده اند نشان ایمنی و سلامت از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اعطاء می شود و نشانه آن سیب سبز رنگی است که نماد سلامت بوده و عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده است و دارندگان نشان قادرند نگاره آن را روی برچسب محصول تولیدی خود درج نمایند . نشان سازمان غذا و دارو با تصویر سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ به شکل برگ با رنگ سبز می باشد .برگ وسط آرم به صورت یک چشم طراحی شده است که نمادی از وظیفه نظارتی سازمان غذا و دارو است و برگ نیز به عنوان نماد رویش و زندگی نظارتی که تلاش در حفظ و ارتقای سلامت مصرف کننده دارد در نظر گرفته شده است. برگ سبز رنگ دوم که در بالای نماد قرار داده شده است، نشان دهنده خط مشی متعالی سازمان بوده و روند ارتقای سازمان را نشان می دهد.

تفاوت های سیب با نشان سازمان غذا و دارو
مشاهده نشان سازمان غذا و دارو به معنای اخذ پروانه تولید بر اساس ضوابط بوده ولی نشان سیب سلامت به آن معناست که فرآورده مورد نظر، اضافه بر پروانه ساخت موفق به دریافت گواهینامه سلامت و ایمنی نیز شده است.
معیارهای اعطای نشان سیب سلامت
1-عدم داشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک

2-به حداقل رساندن مقدار کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات های ساده و چربی ها

3-دقت به کاهش حداکثری آلاینده‌ها، فلزات سنگین، باقیمانده سموم، دفع آفات نباتی، باقیمانده سموم قارچی و حذف آن ها در فراورده‌ها

4-به حداقل رساندن ترکیبات و عامل های خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشیاع

5-بهره بردن از مواد افزودنی و ابتدایی طبیعی و ارگانیک

6-تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی

7-عاری بودن فرآورده از سم های قارچی ، باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی و عوامل آلودگی بیولوژیک

8-به کارگیری سازوکارهای بهبود ارزش تغذیه ای فرآورده

شیوه های اخذ نشان سیب سلامت بهداشت
متقاضیان دریافت نشان سیب سلامت قادرند برای انجام این فرآیند به دو صورت اقدام کنند.

1-به دست خود متقاضی

2- از طریق وکلای فعال در موسسه های حقوقی ثبت شرکت ها که در این صورت کارشناسان مجرب ما در هلدینگ بین المللی تجارت در خدمت متقاضیان گرامی می باشند تا کار دریافت نشان سیب سلامت را برای این عزیزان در اسرع وقت انجام دهند.
چگونگی اعطاء نشان ایمنی و سلامت
چگونگی اعطاء نشان ایمنی و سلامت در دستورالعمل اجرایی آن، با توجه به سیاست های سلامت محور سازمان غذا و دارو، به دست دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان ایمنی و سلامت تصویب و ابلاغ می گردد و در صورت احتیاج به انجام اصلاحات در شرایط اخذ گواهی نشان ایمنی و سلامت این تغییرات، در دستورالعمل مذکور اعمال می شود.

پایش فرآورده های دارای نشان ایمنی و سلامت
فرآورده های تولیدی دارای نشان ایمنی و سلامت در سطح عرضه از نظر معیار ها و خواص ایمنی و سلامت ادعا شده در سوابق کمیته اعطاء نشان مطابق با دستورالعمل چگونگی پایش فرآورده های دارای نشان ایمنی و سلامت که توسط دبیرخانه کمیته تهیه، تدوین و توسط رئیس کمیته عالی اعطاء نشان تصویب و ابلاغ می گردد، پایش و کنترل می شود.نشان ایمنی و سلامت به محصولاتی اعطا می شود که هم از لحاظ ایمنی و هم از لحاظ سلامت و ارتقای سلامت جامعه و جلوگیری از بیماری های غیرواگیر استانداردهای بالا را داشته باشند.»دقت به کاهش حداکثری آلاینده‌ها، فلزات سنگین، باقیمانده سموم، دفع آفات نباتی، باقیمانده سموم قارچی و حذف آن ها در فراورده‌ها و تعیین نقش تاثیرگذار در ارتقای سلامت مصرف کننده سهم بسزایی در دریافت نشان ایمنی و سلامت توسط صنعتگران این حوزه دارد.استقرار سیستم‌های ایمنی مواد غذایی، عدم انطباق و نیز فقدان شکایت بحرانی در پرونده محصول و شرکت از جمله مصداق‌های مهم دریافت این نماد ارزشمند غذایی است، دیگر ویژگی‌های انتخاب فراورده‌های غذایی برتر را درج نشانگر تغذیه‌ای یا به بیان شناخته شده‌تر چراغ راهنمای تغذیه‌ای، کاهش نمک، چربی و شکر و همچنین درج نشان حلال با اخذ مجوز از مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران می توان برشمرد.

مدت اعتبار نشان سیب سلامت
مدت اعتبار نشان سیب سلامت ، 2 ساله است.بعد از درخواست متصدیان واحد تولیدکننده بررسی‌ها آغاز می‌شود، اداره نظارت بر محصولات غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کار بررسی را انجام داده و کیفیت را مشخص می‌کند، بعد از آن محصول برای کمیته کشوری ارسال شده و در آنجا هم کار تشخیص ادامه پیدا می‌کند. محصول انتخاب شده به مدت دو سال دارای این نشان خواهد بود و پس از پایان یافتن دوره باید دوباره بررسی شود.
اخذ پروانه بهداشت
مجوز وزارت بهداشت
اخذ مجوز بهداشت مجوزی که به استناد مواد ۷،۸، ۹، ۱۴ قانون مواد خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی بهداشتی مصوب تیر ماه ۱۳۴۷ و آئین نامه های اجرائی مربوطه صادر شده و به موسسات اجازه می دهد تا فرآورده مورد نظرخود را طبق مشخصات ارائه شده یا تایید شده به بازار عرضه نماید. مجوز پروانه بهداشت دستورالعمل اجراییاست که به منظور چگونگی صدور، اصلاح و تمدید پروانه ساخت کاربرد دارد.

پروانه بهداشتی
مسئوليت اجرایی پروانه بهداشتی و دستورالعمل آن بر عهده کارشناسان سازمان غذا و دارو و واحدهای تابعه تفویض اختیار شده می باشد و ناظر برحسن اجرا آن مدیرکل نظارت بر فرآورده ها خوراکی، آشاميدنی، آرایشی و بهداشتی و مدیران واحدها تابعه می باشند. در مورد دانشگاه هایی که صدور پروانه تاسيس و بهره بردار به آنها تفویض گردیده وليکن ساخت به آنها تفویض نشده است، صرفا مجاز به تمدید پروانه بهداشتی بدون هيچ گونه اصلاح و تغيير می باشند.

پروانه های لازم جهت اخذ پروانه های بهداشتی
پروانه مسئول فني
پروانه ساخت
پروانه بهره برداري
مدارک لازم جهت اخذ پروانه بهداشتی واردات
گواهی ثبت منبع یا تائیدیه شرایط فنی و بهداشتی
گواهی نمایندگی
فرمولاسیون
برچسب فارسی
نمونه
مدارک لازم جهت صدور و تمدید پروانه ساخت
دارا بودن پروانه تاسیس و بهره برداری و پروانه مسئول فنی
تکمیل وارائه فرم درخواست صدور پروانه ساخت ( تکمیل و امضاء شده توسط مسئول فنی )
ارائه فرم برچسب با مطالب مندرج بر روی آن
ارائه تصدیق ثبت نام نهایی محصول
ارائه فیش بانکی، جهت صدور پروانه، مطابق تصویب نامه هیات وزیران که برحسب مورد اعلام می شود.
درخصوص تمدید پروانه های ساخت ارائه اصل پروانه های ساخت، قبلی و رعایت مفاد بند ۱ و ۲ و ۳ و ۴ الزامی است.
مدارک لازم برای صدور پروانه بهداشتی ساخت کارگاهی
تکمیل فرم درخواست صدور پروانه بهداشتی ساخت کارگاهی

تبصره ۱- در صورت تولید و توزیع در سطح عرضه خارج از محدوده کارگاه، ارائه تصویر برابر اصل شده ثبت نام تجاری از سازمان ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی الزامی است.

تبصره۲- خاطر نشان می سازد در صورتیکه متقاضی درخواست تولید بیش از یک فرآورده را داشته باشد به ازاء هر فرآورده باید یک فرم جداگانه را تکمیل و ارائه نماید.

تبصره ۳- به ازاء هر فرآورده، هزینه صدور پروانه بهداشتی ساخت کارگاهی باید به طور جداگانه پرداخت گردد.

مراحل اخذ مجوز بهداشت لازم جهت تولید و بسته بندی
جواز تاسیس از سازمان جهاد کشاورزی و یا صنعت ، معدن، تجارت (صنایع و معادن)
دریافت پروانه بهره برداری از جهاد و یا صنایع که از آن جواز تاسیس اخذ شده
دریافت پروانه تاسیس و بهره برداری از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو
معرفی مسئول فنی واجد شرایط و صدور پروانه مسئول فنی
ثبت نام تجاری و اقدام جهت اخذ پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت
البته در رابطه با حبوبات و برخد مواد غذایی سنتی بجای پروانه بهره برداری صنایع یا جهاد می توان از پروانه کسب استفاده کرد و بجای اخذ پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشت و نیز پروانه ساخت از شناسه نطارت بطور موقت استفاده کرد.
مدارك مربوط برای صدور مجوز ترخیص
تقاضا نامه رسمی به تاریخ روز دارای آدرس و شماره تلفن
فاكتور محموله
اصل نسخه دوم پرفرمای گشایش

اصل گواهی بهداشت معتبر با مهر سفارت جمهوری اسلامی ایران و كپی

اصل آنالیز و اصل گواهی آنالیز به تاریخ جدید و تصاویر
برگه تعهد عدم مصرف كالا تا حصول نتیجه آزمایش بامهر رسمی و امضاء مدیر عامل و مسئول فنی
اخذ نشان استاندارد
استاندارد چیست؟
علامت استاندارد، ضامن کیفیت کالا یا خدمات ارائه شده است. استاندارد به مجموعه­ای از مطالعات گفته می­شود که در آینده مورداستفاده قرار می­گیرند و به نوعی بین محصول خریداری شده و هزینه پرداختی، تعادل برقرار می­کند. البته لازم به ذکر است که ملاک­ های اخذ استاندارد ، ثابت نیستند و هر زمانی نیازمند استانداردهای متناسب با خود است.
استاندارد اجباری و استاندارد تشویقی
امروزه در ایران، دریافت نشان استاندارد ملی برای بیشتر کالاهای صنعتی و تولیدی اجباری است. محصولاتی مانند مواد غذایی و بهداشتی مشمول قانون استاندارد اجباری هستند.یعنی تولیدکننده قبل از تولید محصول می بایست اقدام به اخذ نشان استاندارد کند و محصول موردنظر را مطابق با استاندارد ملی تولید کند. تولید بعضی از محصولات نیازمند دریافت استاندارد ملی نیست اما چنانچه تولیدکننده، اصول مذکور را رعایت کند؛ می­تواند نشان استاندارد تشویقی را روی محصولات خود درج کند.

عوامل موثر بر رعایت اصول استاندارد ملی
اگرچه تقریباً در تمام دنیا، قوانین تقریباً یکسانی بر تدوین معیارهای اخذ استاندارد نظارت می­کنند اما رعایت و اجرای آن به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از عوامل موثر، فرهنگ جامعه است.در واقع ما باید فرهنگ مصرف محصولات استاندارد را در بین مردم جامعه نهادینه کنیم تا تولیدکننده برای تصاحب بازار فروش مجبور به رعایت اصول استاندارد باشد. فاکتور دوم، عدم توجه تولیدکننده به اصول اخذ استاندارد است.اگر برای تولید محصولی ملزم به اخذ استاندارد ملی هستیم، قبل از دریافت مجوز نباید دست به تولید بزنیم زیرا این امر منجر به اتلاف سرمایه و بیکار شدن افراد می­شود.

مراحل اخذ استاندارد ایران
قبل از هر اقدامی، واحد تولیدی باید دارای مجوز تولید محصول موردنظر باشد.
داشتن امکانات و محیط کافی برای تولید محصول موردنظر نیز لازمه دریافت استاندارد ملی ایران است.
نهاد متقاضی کسب استاندارد ملی ایران می­بایست به سازمان استاندارد استان مراجعه کند و با ارائه درخواست کتبی و تکمیل فرم­های مربوطه، مجوز تولید آزمایشی و محدود کالا را دریافت کند.
سازمان متقاضی با مراجعه به سازمان استاندارد، قوانین استاندارد ملی مرتبط با کالای تولیدی خود را دریافت و به رعایت اصول مندرج در آن بپردازد.
واحد متقاضی باید کنترل کیفی خود (که دارای شرایط تعیین شده از طرف سازمان استاندارد است) را به سازمان استاندارد استان معرفی کند. سازمان استاندارد پس از تایید صلاحیت وی و برگزاری دوره­های آموزشی لازم، مجوز تایید صلاحیت ایشان را صادر می­کند.
واحد تولیدی باید گواهی مالکیت ثبت برند خود را به سازمان استاندارد ارائه دهد (علامت تجاری واحد تولیدی باید در سازمان ثبت علائم کشور ثبت شده باشد).
یکی دیگر از شرایط لازم برای دریافت نشان استاندارد ایران، ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفیت است. مدارک مبنی بر وجود این آزمایشگاه را باید به سازمان استاندارد تحویل داد.
در نهایت، متقاضی گرفتن استانداردمی­بایست به تدوین نظامنامه کنترل کیفیت بپردازد. این نظامنامه شامل تمام دستورالعمل­های لازم برای حفظ کیفیت کالای تولیدی است.
چنانچه همه مراحل فوق انجام شود و محصول نمونه مورد تایید سازمان استاندارد قرار بگیرد؛ مجوز استاندارد ملی صادر می­شود که معمولاً اعتبار این مجوز یک ساله است. پس از اتمام زمان اعتبار مجوز، واحد تولیدی باید برای تمدید آن اقدام کند.
البته باید به این مهم هم توجه کرد که سازمان استاندارد پس از صدور استاندارد ملی، واحد تولیدی را به حال خود رها نمی­کند؛ بلکه طی دوره­های زمانی متفاوت از انبار واحد تولیدی یا بازار فروش محصول موردنظر بازدید می­کند و در صورت مشاهده عدم رعایت اصول استاندارد، پروانه استاندارد را باطل می­کند.

مشاوره و درخواست همکاری :

برای استفاده بهتر از خدمات هلدینگ بین المللی تجارت می توانید از طریق روش های زیر برای خدمات مورد نظر خود درخواست مشاوره دهید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان، اطلاعات مورد نظر را در اختیار شما قرار دهند.

تلفن تماس :

91694864 - 021

ایمیل :

info@holdingtejarat.com

شبکه های اجتماعی :

عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره
فرم درخواست مشاوره